Ange din mailadress
Indtast ny adgangskode:

MT-HV Högspänningsmodul​

Kombinationen av mega macs X och den nya högspänningsmodulen från Hella Gutmann ger dig tillgång till alla mättekniska funktioner som krävs i samband med arbete på el- och hybridbilar.​

MT-HV  Högspänningsmodul till mega macs X

Högspänningsmodulen på upp till 1000v möjliggör mätningar på el- och hybridbilar och levereras med 2 högspänningsmätprober speciellt utformade för dessa typer av mätningar.

Testproberna kan användas i kombination med biltillverkarnas mätadaptrar och du har därför full flexibilitet.

Med högspänningsmodulen och macs X får du bland annat fler funktioner.

 • Guidad genomgång av processen att göra el- och hybridbilen strömlös
 • Guidat isoleringstest
 • Teknisk data för E-mobilitet

Högspänningsmodulen fungerar med macs X diagnostester och ansluts till mac X via Bluetooth - Det ger dig hög flexibilitet när du gör mätningar på el- och hybridbilar.

Högspänningsmodulen används med din MT77/MT56-modul.

Högspänningsmodulen kan kompletteras med amperetång samt LPD-kit för lågtrycksmätningar på bränslesystemet.

Highlights

 • ​Styrning via mega macs X (SDI)
 • Trådlös kommunikation med mega macs X
 • Högspänningsmultimeter
 • Guidade högspänningsmätningar
 • Plats för MT56 och MT77 modul
 • Löstagbara högspänningstestkablar
 • 4 mm testanslutningsplugg för tillverkarspecifika mätadaptrar på högspänningstestkablar
 • Avtagbara mätsonder på högspänningskablar
 • Tillverkad av högkvalitativa material för maximal robusthet
 • Full flexibilitet - 1 st. hårdvara för alla licenser.
 
 
 
 
 
Jag vill *


 
Vissa fält är inte korrekt ifyllda

Diagnos och mätningar från en enda källa​

Med mega macs X är mätningarna enklare än det kan verka.

Du bestämmer vilka ytterligare moduler som tar dig längre – nu eller senare.​

Spänning, motstånd, ström eller tryck? Fasta numeriska värden eller föränderliga signaler? 

Låg- eller högspänning? För nästan alla mättekniska krav i verkstaden erbjuder mega macs X-modulsystemet praktiska lösningar, varav några är styrda. 

Från och med X³-licensen har du möjlighet att lägga till mättekniska funktioner till din diagnosapparat. Beroende på kraven behöver du minst en av de två mätteknikmodulerna MT-USB eller MT-HV. 

Med hjälp av den lilla mätteknikmodulen MT-USB blir din mega macs X* till en digital 2-kanals multimeter för mätningar upp till 60 volt. När USB-kabeln ansluts känns modulen automatiskt igen och är tillgänglig på SDI-gränssnittet via menyalternativet Mätteknik. Du gör enkelt alla inställningar via manöverterminalen till din mega macs X.​

DREAM TEAM: MEGA MACS X OCH MT-HV

Ett riktigt drömteam uppstår genom att kombinera din mega macs X med MT-HV. Den mycket större MT-HV har inte bara samma snygga design som mega macs X, utan är också lika flexibel.

Och som du kan förvänta dig av den senaste generationen systerenheter länkas båda trådlöst via Bluetooth. 

Den innovativa mätteknikmodulen MT-HV med permanent integrerad högspänningsmätteknik är speciellt designad för mega macs X och täcker alla mättekniska funktioner som du behöver i samband med eloch hybridfordon – förutsatt att din mega macs X är utrustad med den högsta SDI-programvaran X⁵ och aktiverad med X⁵-licensen:

 • Högspänningsmätningar upp till 1000 V
 • Isolationsresistansmätningar med variabelt justerbar testspänning
 • Potentialutjämningsmätningar på högspänningskomponenter
 • Resistansmätning (högspänningsservicekontakt)​

​FÖRVANDLINGSKONSTNÄR FÖR LÅGSPÄNNINGS-/HÖGSPÄNNINGS- OCH TRYCKMÄTNINGAR

Den innovativa Bluetooth-modulen möjliggör dock inte bara högspänningsmätningar.

Med ett trick väcker du vid behov ett andra mättekniskt hjärta för lågspänningsområdet i MT-HV. Du skjuter helt enkelt in mätteknikmodulen MT-77 som du redan har från mega macs 77 eller som du precis har köpt i modulfacket på MT- HV. 

Förutsatt att du har passande mätspetsar och -klämmor respektive passande tångamperemeter till strömstyrkan, då står en digital 2-kanals multimeter och ett ultrasnabbt 2-kanals oscilloskop

till ditt förfogande. Om däremot modulfacket förblir tomt, fungerar MT-HV uteslutande som en högspänningsmultimeter.

Vårt tips: MT-HV kan användas med en insatt MT-77 från SDI-programvara X⁴ och licens X⁴. Det är då dock bara det mättekniska lågspänningshjärtat som slår i höljet till MT-HV. Du drar nytta av trådlös mätkomfort och den lyxiga funktionen ”Styrda mätningar”. Dessutom gör den insatta MT-77 att du kan ansluta dina LPD-satssensorer och göra tryckmätningar.

Kort förklaring av mättekniken

Lågspänning och högspänning – växelspänningar (AC) till och med 30 V eller likspänningar (DC) till och med 60 V kallas

inom fordonssektorn lågspänning – över det högspänning. De flesta elfordon fungerar med ca 400 V, särskilt kraftfulla modeller med upp till 800 V

DIGITAL MULTIMETER

Mätapparat med inställningsbara mätområden för ström (A), spänning (V) och resistansmätningar (Ω). Enkla multimetrar har en ingångskanal. 2-kanals multimetrar av högre kvalitet kan registrera och grafiskt visa två signaler samtidigt. Men giltigheten med hänsyn till tidsaxeln är direkt beroende av samplingsfrekvens och bandbredd. 

Våra 2-kanals mätmoduler: MT-USB och MT-56 upp till 60 V med en samplingsfrekvens på 1 MSa/s, max. bandbredd 100 kHz och MT-77 upp till 200 V med en samplingsfrekvens på 64 MSa/s , max. bandbredd 10 MHz.

MÄTKABLAR, -SPETSAR, -KLÄMMOR, TÅNGAMPEREMETER

Mätkablar med mätspetsar och -klämmor används för att mäta de elektriska värdena på den kala delen av strömförande kablar och stift. Tångamperemetern möjliggör beröringsfri strömmätning under drift. 

Vårt tips: blå tångamperemeter 40 till 700 A, grön tångamperemeter upp till 40 A. Den svart/blå mätkabeln är avsedd för ingångskanal 1, den svart/röda mätkabeln för ingångskanal 2.​

​OSCILLOSKOP

Ett oscilloskop kan visa den elektriska spänningens förlopp över tid (periodtid). På så sätt kan snabba elektriska processer synliggöras. Helst ska det finnas 2 eller 4 ingångskanaler för att kunna visa och jämföra flera spänningssignaler överlagrande på en x- och y-axel. Dessa snabba, oscillerande och ibland pulsbreddsmodulerade styrsignaler förekommer endast i lågspänningsområdet på upp till 60 volt. Kvaliteten på ett oscilloskop ökar med dess hastighet. Om det är för trögt förblir signalfel osynliga. Ett 2-kanals oscilloskop brukar vara tillräckligt för en bilverkstads behov. 

Vårt tips: mega macs X + MT-HV + MT-77, oscilloskop med 2 galvaniskt separerade ingångskanaler, samplingsfrekvens 64 MSa/s och max. bandbredd 10 MHz.

HÖGSPÄNNINGSMULTIMETER

Högspänningsmätare för spänning och motstånd. Viktigt vid användning av högspänningsfordon är spänningsmätningar mellan 0 V och ca 1000 V, isolationsresistansmätningar, inställningsbara i variabla steg, potentialutjämningsmätningar på högspänningskomponenter och resistansmätningar, t ex på

högspänningsservicekontakten. 

För dessa högspänningsmätningar räcker en ingångskanal. Vår lösning: mega macs X + MT-HV upp till 1000 V.

HÖGSPÄNNINGSMÄTKABLAR OCH -MÄTSPETSAR

Kablar med tjocka tvärsnitt speciellt utformade för högspänningsmätningar. Funktioner som manuell kontakt, som alltid måste hållas vid mätningar, säkerställer säkerheten. Vårt tips: högspänningstestkablar svarta/röda med extra stor kontakt. Mätspetsarna kan bytas ut vid behov och det går att fästa tillverkarspecifika adaptrar.

STYRDA MÄTNINGAR

Halvautomatisk användarstyrning med exakt information om den mätutrustning som ska användas vid definierade gränssnitt. I lågspänningsområdet även automatisk inställning av mätområdena och automatisk utvärdering av mätvärdena i förhållande till fordons-/ komponentspecifika börvärden. 

Vår lösning: mega macs X + MT-HV (med MT-77) från licens X⁴.

​VIKTIG UPPLYSNING

Beakta personlig skyddsutrustning (t.ex. skyddshandskar och ansiktsskydd) och en motsvarande utrustad arbetsplats (t.ex. varnings- och informationsskyltar/ avspärrningar) vid arbete på högspänningssystem.

Tillgänglig från din handelspartner.

 
 
 
 
 
Jag vill *


 
Vissa fält är inte korrekt ifyllda

Hella Gutmann Solutions A/S

Lundborgvej 16, 8800 Viborg​

Klicka för vägbeskrivning

CVR​: 87816613

Kontakt

Telefon: +45 86 60 28 88

Teknisk support: (+46) 08 121 607 46

E-mail: info.se@hella-gutmann.com

Öppettider:
Måndag – torsdag: 08.00 – 16.00

Fredag: 08.00 – 14.15

Vi förbehåller oss rätten att göra eventuella ändringar.

Telefontider​:

Måndag – torsdag: 08.00 – 16.00

Fredag: 08.00 – 14.15

Prenumerera på nyhetsbrev

© Copyright Hella Gutmann Solutions A/S 2024